دکتر رضا سلطانی ، متخصص جراحی لیپوماتیک

دکتر رضا سلطانی متخصص جراحی لیپوماتیک، جراحی عمومی،پلاستیک ولاپاراسکپی

دکتر رضا سلطانی ، متخصص جراحی لیپوماتیک

دکتر رضا سلطانی متخصص جراحی لیپوماتیک، جراحی عمومی،پلاستیک ولاپاراسکپی

عوارض لیپوماتیک

عوارض لیپوماتیک

لیپوماتیک یکی از جدیدترین روش های تخلیه چربی است که قابل مقایسه با سایر روش ها نیست. با استفاده از لیپوماتیک می توان چربی های اضافه ای که در بدن انباشته شده است را تخلیه نمود.
روش لیپوماتیک بارزترین مزیتی که نسبت به سایر روش ها دارد این است که نیازی به بیهوشی ندارد و انجام این کار به شکل بی حسی موضعی می باشد. در این روش بیمار پس از انجام عمل با افتادگی و شل شدن پوست روبرو نمی شود بلکه در روش لیپوماتیک می توان سلولیت را برطرف نمود. نتایج و کاهش وزن تا مدت ها پس از انجام عمل باقی می ماند. در روش لیپوماتیک می توان در یک جلسه چربی های زیادی را استخراج نمود، بنابراین نتایج حاصل از لاغری با لیپوماتیک پس از عمل به وضوح قابل مشاهده است.

اگر لیپوماتیک ‌درست انجام شود، واقعا عارضه‌ و خطر خاصی نخواهد داشت. خطر آمبولی چربی با استفاده از این روش، تقریبا صفر خواهد بود. ارتعاش‌هایی که کانول‌های لیپوماتیک داخل بافت چربی دارند، باعث می‌شود از کنار عروق خونی فرار کنند بنابراین خطر خونریزی بسیار پایین و در حد صفر خواهدبود. البته خطر آمبولی چربی در روش لیزر لیپولیز هم تقریبا صفر است زیرا عروق خونی، تحت‌تاثیر لیزر و حرارت آن، منعقد می‌شوند و احتمال آمبولی چربی را از بین می‌برند. با این حال اگر فردی که لیزر لیپولیز را انجام می‌دهد، به اندازه کافی ماهر نباشد و درمان را بیش از حد ادامه بدهد، می‌تواند خطر سوختگی، تغییر قوام و رنگ پوست را برای بیمار ایجاد و ظاهر نامناسبی در آن قسمت از پوست بدن ایجاد کند در حالی که این خطر در روش لیپوماتیک، به‌وجود نمی‌آید.

 

عوارض لیپوماتیک :

ممکن است بدن فرد نسبت به مواردی واکنش نشان داده و دچار عارضه های بسیار سطحی و ناچیز بشود که عبارتند از :

  • حساسیت به لیدوکایین :

    این مشکل در کسانی که سابقه ای از حساسیت به این ماده یا مواد مشابه داشته اند قابل شناسایی و پیشگیری می باشد.

  • خونریزی و کبودی :

    این مشکل در کسانی که از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین و وارفارین مصرف می کنند دیده می شود. برای جلوگیری از این امر نیاز است تا یک یا دوهفته قبل از جراحی مصرف را قطع نمایند.

  • عفونت

    عفونت محل عمل در لیپوماتیک ممکن است در شرایطی که کلینیک یا اتاق عمل مجهز نباشد و استرلیزه نباشد اتفاق بیافتد. البته این عارضه با رعایت شرایط کامل استریلزاسیون در کلینیک و نیز ضدعفونی مناسب آن توسط بیمار زیاد رخ نمی دهد مگر آنکه بیمار دچار بیماری های مزمن همراه با کاهش سیستم ایمنی مانند دیابت شدید، بیماریهای مزمن اتوایمیون مانند لوپوس پیشرفته و .. بوده و یا از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مانند کورتون ، داروهای ضد سرطان استفاده نماید.

  • مسمومیت با داروهایی که در لیپوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد به خصوص لیدوکایین :

    البته در صورتی این داروها تاثیرگذار می باشند که به مدت طولانی مصرف گردند و مصرف کوتاه مدت آنان بی تاثیر است. نیاز است تا جراح از مصرف این نوع داروها مطلع باشد و موارد مورد نیاز را قبل از جراحی لیپوماتیک یادآوری نماید.

  • طولانی شدن مدت زمان درمان :
    یکی از دلایل مخالفت با لیپوماتیک، طولانی بودن طول درمان است که این امر خستگی پزشک را در پی دارد. ضمن اینکه حذف چربی ها به دقت بالایی نیاز دارد و پزشک خسته نمی تواند به خوبی از عهده این کار برآمده و در نتیجه لاغری با لیپوماتیک با خطرات زیادی مواجه می شود که البته این ایراد کاملا مردود است و می توان گفت، پزشک در صورتی که تشخیص دهد بیمار به حذف چربی ها نیاز دارد، برای درمان، جلسات را بیشتر کرده تا جلسه درمان طولانی نشود. همچنین اگر درمان تنها در یک جلسه باشد، پزشک می تواند در میانه کار استراحت کرده و مجدد کار خود را آغاز کند.

  • صدمه به بدن بیمار :
    در گذشته از دستگاه های قدیمی همچون لیپوساکشن استفاده می شد که در آن امکان آسیب به قسمت هایی همچون عروق خونی، رگ ها، اعصاب و ماهیچه بالا بود و در نتیجه بیماران به دلیل ترس از آسیب های این دستگاه کمتر به استفاده از آنها تمایل داشتند. این در حالی است که در دستگاه لیپوماتیک تدابیر ایمنی و سلامتی بیمار اندیشیده شده و تلاش شده تا با تعبیه سنسور در قسمت کانولا، صدمات لاغری موضعی به حداقل ممکن برسد. کانولا به دلیل داشتن سنسور تنها چربی های اضافه را حذف کرده و در نتیجه زمان برخورد با سایر قسمتهای بدن متوقف می شود.

  • آسیب به سیستم امنیتی بدن بدلیل استفاده از امواج :
    دستگاه لیپوماتیک با ارتعاشات و لرزش هایی که در کانولا ایجاد می کند، سلول های چربی را تخریب می کند. این در حالی است که مقدار کمی امواج اولتراسون ایجاد کرده که میزان آن خفیف است و هیچ خطری سلامتی بیمار را تهدید نمی کند.

  • خطر آمبولی شدن بدن بیمار :
    آمبولی عارضه ای که در گذشته به دلیل پیشرفته نبودن دستگاه های لاغری موضعی رخ می داد. در این عارضه پس از اینکه چربی های به حالت مایع تبدیل می شد، وارد بدن شده و رگ های خونی را مسدود می کرد. به تبع ممکن است فرد به نقص عضو دچار و یا رگ های قلب او مسدود و در نتیجه به مرگ بیمار منجر شود. اما اینکه لیپوماتیک موجب این عارضه می شود یا خیر باید گفت سلول های چربی که از این طریق ذوب می شوند، به سرعت از بدن خارج می شود. البته این کار به میزان تخصص و مهارت پزشک بستگی دارد. زمانی که پزشک بتواند با سرعت عمل بالا چربی های مایع را به سرعت خارج کند، از ورود آنها به بدن بیمار جلوگیری می شود.

  • درد و خونریزی در زمان درمان :
    با توجه به میزان برشی که برای تخریب سلول های چربی ایجاد می شود، کمترین میزان خونریزی و درد رخ می دهد. البته بیمار نباید تا ۲ هفته قبل از انجام لیپوماتیک از داروهایی همچون اسپرین و وارفارین استفاده کند زیرا این داروها میزان خونریزی در زمان جراحی را افزایش می دهد. همچنین اگر خونریزی زیاد باشد، بیمار با مصرف داروی اپی نفرین می تواند از آن جلوگیری کند.

  • زخم ناشی از جراحی :
    جای زخم ناشی از لیپوماتیک بسیار کوچک و ظریف بوده و مراقبت های پس از جراحی نیز در سرعت بهبودی آن موثر است. به این معنا که اگر بیمار تمامی تجویزات و توصیه های پزشک را رعایت کند، زخم در مدت کوتاهی درمان می شود.

  • برگشت مجدد چربی ها :
    دستگاه لیپوماتیک می تواند به راحتی سلول های چربی را به حالت مایع درآورده و از بدن خارج کند. این امر به تغییر سایر بدن و لاغری موضعی می انجامد. اما اینکه بتوان با اطمینان گفت لیپوماتیک روش برگشت ناپذیر است، تردید وجود دارد. به عبارتی هیچ روشی که بتواند برای همیشه چربی های اضافه را حذف و از رشد مجدد آنها جلوگیری کند، وجود ندارد. بلکه این مراقبت های پس از جراحی است که مانع از بازگشت مجدد چربی های اضافه می شود.

 

سوالات متداول در رابطه با لیپوماتیک :

یکی از سوالات رایجی که از دکتر سلطانی در خصوص لیپوماتیک مطرح می شود این است که می توان پس از انجام لیپوماتیک ناحیه شکم و پهلوها حاملگی و زایمان داشت ؟
بله پس از عمل لیپوماتیک، بانوان می توانند باردار شوند، زیرا در روش لاغری با لیپوماتیک فقط چربی های زیرپوست خارج می شوند ، بنابراین ارتباطی با ناحیه بخش داخل شکم و ناحیه احشاء ندارد .
در عمل لاغری با لیپوماتیک از آنجا که تخلیه چربی زیر پوست می باشد بنابراین لاغری به روش لیپوماتیک هیچ ارتباطی بین ناحیه عضلات شکم و لگن ندارد و بانوان به آسانی بعد از گذشت شش ماه پس از لیپوماتیک می توانند باردار شوند.

آیا در روش لیپوماتیک مانند سایر روش های ساکشن، چربی زیر پوست گلوله می شود؟

خیر، در لیپوماتیک نتایح یکنواختی پوست قابل توجه است. برای ساکشن چربی روش های مختلفی وجود دارد که پس از ساکشن، چربی های باقی مانده زیر پوست به صورت گلوله گلوله شده و قابل لمس می باشد که در لیپوماتیک دیده نمی شود و پوست کاملا یکنواخت خواهد بود.

آیا در لیپوماتیک جای ناف تغییر می کند؟

در مواردی که فرد افتادگی پوست زیادی دارد پس از انجام لیپوماتیک نیز احتیاج به برداشتن پوست اضافی توسط جراحی خواهد داشت اما نسبت به روش های دیگر ساکشن اگر لیپوماتیک انجام شود میزان برش محدودتر بوده و لزومی به تغییر ناحیه ناف ندارد.

آیا در این روش پوست جمع میشود؟

در لیپوماتیک به دلیل اینکه میزان صدمه رسیدن به بافت های دیگر ترابکولاهای پوستی کمتر از دیگر روش هاست، جمع شدن پوست نیز بهتر می شود.

خستگی و کوفتگی در این روش تا چه حد است ؟

انجام ساکشن موجب خستگی و کوفتگی می شود که در لیپومانیک بسیار کمتر از روش های دیگر است.

آیا ترشح مواد از بدن تا چند ساعت ادامه دارد؟

بعد از انجام ساکشن از سوراخ های ایجاد شده ترشح خارج شده و محل مورد نظر دچار تورم می شود. مدت زمان خارج شدن ترشحات و تورم ایجاد شده در لیپوماتیک نهایتاً تا دو روز ادامه دارد اما در روش های دیگر طولانی تر است.

آیا بی حسی موضعی برای این روش کفایت می کند؟

در روش لیپوماتیک استفاده از بی حسی موضعی کافی می باشد در صورتی که در دیگر روش ها مانند ساکشن ممکن است بی حسی موضعی جوابگو نبوده و فرد احساس درد و ناراحتی زیادی بکند.

بستن گن تا چند ماه توصیه می شود؟

در لیپوماتیک بستن گن به مدت ۲ هفته توصیه می شود که در مقایسه با دیگر روش ها، لیزر لیپولیز ۲ تا ۴ ماه یا ساکشن های سنتی به مدت ۶ ماه، مدت زمان کوتاه تری است. البته بهتر است که برای بهتر جمع شدن پوست به مدت ۳۰ تا ۴۰ روز از گن استفاده شود.

آیا ممنوعیت خاصی هم برای انجام لیپوماتیک وجود دارد؟

افراد مبتلا به فشارخون بالا یا بیماری‌های قلبی و عروقی، باید قبل از انجام لیپوماتیک، پزشکشان را در جریان بگذارند و با متخصص قلب هم در این زمینه مشورت کنند. درست است که کم شدن حجم و توده چربی (مخصوصا در ناحیه شکم و کمر) در بدن بیماران دیابتی، مقاومت به انسولین را هم در بدن آنها کاهش می‌دهد و وضعیت سلامتشان را بهتر می‌کند اما انجام لیپوماتیک در بیماران دیابتی، حتما باید با نظر متخصص غدد باشد.

آیا لیپوماتیک روش مناسبی برای کاهش وزن هم محسوب می‌شود؟
به‌ هیچ‌ وجه، لیپوماتیک نوعی پیکرتراشی برای بهبود وضعیت ظاهری و سایز بیمار است، نه کاهش وزن. با این حال،‌ اعتماد به‌ نفس افرادی که لیپوماتیک می‌کنند، با بهبود شکل ظاهری آنها بیشتر می‌شود و همین مسئله می‌تواند آنها را به‌ سمت داشتن رژیم غذایی مناسب و فعالیت‌ های بدنی کافی بکشاند و در نهایت، باعث کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل شود.

 

برای مشاهده نمونه جراحی های لیپوماتیک دکتر سلطانی می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید

جراحی های لیپوماتیک دکتر سلطانی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.